Statele Unite ale Americii ( SUA) au refuzat oferta Rusiei de a renunța la sancțiunile aplicate în favoarea deblocării transportului de cereale din Ucraina.

SUA nu va renunța la sancțiunile aplicate Rusiei contra deblocării grâului

Autoritățile de la Kremlin au confirmat că Vladimir Putin i-a spus premierului italian Mario Draghi că Rusia este gata să deblocheze transportul de grâne din Ucraina doar dacă se renunță la sancțiunile impuse de Occident. Anterior, și purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a anunțat că Rusia este gata să deblocheze exporturile de grâu din Ucraina dacă se renunță la sancțiunile aplicate contra Rusiei.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a menționat că cerealele nu pot fi exportate din cauza bocadei create de autoritățile ruse, și nu din cauza sancțiunilor. Oficialul american a cerut Rusiei să înceteze imediat războiul din Ucraina deoarece afectează securitatea alimentară internațională.

„Nu încape discuţie. Asta face Rusia. Este vorba de Rusia, care blochează activ exportul de alimente din porturile ucrainene şi sporeşte foametea în lume. Este vina lor”, a insistat reprezentanta preşedintelui american Joe Biden.

Rusia şi Ucraina sunt unele dintre țările care exportă cele mai mari cantități de grâu, aliment care este vital pentru existența populației la nivel mondial.

SUA acuză Rusia că a blocat exportul de grâu din Ucraina

Zeci de milioane de tone de grâu din Ucraina au fost blocate de soldații ruși și acum nu pot fi exportate. Comunitatea internaţională a lansat mai multe apeluri către Rusia cu rugămintea de a permite încărcăturilor cu grâu să fie eliberate pentru a fi livrate. Kievul a informat că marina militară rusă blochează porturile ucrainene de la Marea Neagră. Acțiunile Moscovei au fost criticate de oficialii americani, care au cerut să nu se renunțe la sancțiuni până când Rusia nu va renunța la război.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Peskov a afirmat că Ucraina ar trebui să cedeze și să accepte cererile Rusiei pentru a evita alte tragedii. În același timp, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că Ucraina nu va renunţa la niciun teritoriu şi este decisă să continue războiul care se va finisa cu o victorie în favoarea lor.

Draghi a declarat că în urma conversației cu Putin acesta ar fi gata să găsească o soluție pentru a evita criza alimentară mondială. Şeful guvernului de la Roma a anunţat că urmează să vorbească și cu liderul ucrainean Zelenski pentru a vedea care este părerea lui și ce soluții propune. Totodată, oficialul italian a mai menționat că nu simte vreo speranţă pentru negocierile de pace în urma dialogului cu preşedintele Rusiei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.