Într-un videoclip distribuit miercuri pe canalul său de Telegram și postat pe Twitter de către jurnalistul BBC Francis Scarr, liderul cecen Ramzan Kadîrov amenință Polonia și spună că problema Ucrainei este ”încheiată”.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov amenință Polonia și spune că problema cu Ucraina este încheiată.

Kadîrov amenință Polonia

Declarațiile sale fac referire la un incident care a avut loc recent, când ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roșie, la un eveniment de Ziua Victoriei, în Polonia.

De asemenea, el aduce aminte, în mesajul său, despre livrările de armament ale Poloniei către Ucraina.

„Problema Ucrainei este încheiată. Sunt interesat de Polonia. Polonia, ce încearcă să reușească? După Ucraina, dacă ni se dă comanda, în șase secunde vă vom arăta de ce suntem capabili. Ați face bine să vă luați armele înapoi și mercenarii. Și să implorați iertare oficială pentru ceea ce i-ați făcut ambasadorului nostru. Nu vom ignora pur și simplu asta țineți cont de asta”, sustine Kadîrov, în mesajul distribuit aproape de miezul nopții.

Kadîrov, promovat de Putin

Președintele rus Vladimir Putin l-a promovat pe Ramzan Kadîrov, la sfârșitul lunii martie, în funcția de general-locotenent pentru rolul său în invadarea Ucrainei, războiul fiind folosit de liderul autoritar al Republicii Cecenia pentru a-și arăta loialitatea față de Moscova. Liderul cecen a folosit oportunitatea oferită de războiul din Ucraina și pentru încerca să-și dezvolte propriul profil de luptător nemilos, oamenii acestuia fiind mai degrabă loiali față de el decât față de statul rus, informeaza libertatea.ro.

Kadîrov postează des pe canalul său de Telegram mesaje de amenințare sau dezvăluie planuri despre următoarea mișcare pe care o va face în războiul cu Ucraina.

Citeste si:
O pensionară din Brăila sună cel puțin o dată pe oră la 112
O pensionară din Brăila sună...

„Principalul obiectiv este să pornim a doua etapă. Și în special să desfășurăm operațiunea specială nu doar în Lugansk și Donețk, ci pe întreg teritoriul Ucrainei. De ce? Pentru că toate statele lumii care susțin că dețin cele mai bune arme le trimit cu nerușinare în Ucraina. Și aceste arme sunt deja vândute cetățenilor. Este un haos global, este anarhie. Și pentru ca asta să nu continue, trebuie să-i punem noi punct, trebuie să începem a doua fază”, a spus Kadîrov, într-un video pe Telegram postat la începutul lunii mai, potrivit Ria Novosti, citată de spotmedia.ro.

Polonia a furnizat arme Ucrainei în valoare de 1,6 miliarde de dolari

Polonia a furnizat Ucrainei arme în valoare de 1,6 miliarde de dolari pentru a o ajuta să facă faţă invaziei ruse, a spus premierul polonez, Mateusz Morawiecki, la sfârșitul lunii aprilie.

Citeste si:
VIDEO Kadîrov: ”Vom învinge atât NATO, cât și aliații NATO din...
VIDEO Ramzan Kadîrov: ”Nu...

„Până în prezent, Polonia a transferat vecinului nostru estic echipamente militare în valoare de aproximativ 7 miliarde de zloţi, mai mult de 1,6 miliarde de dolari. Acest echipament salvează suveranitatea ucraineană, poloneză şi europeană”, a spus Mateusz Morawiecki, relatează Reuters, citată de Agerpres.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei la sfârşitul lui februarie, guvernul polonez a anunţat că a furnizat Ucrainei rachete antitanc, rachete antiaeriene, mortiere, muniţie, precum şi drone.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.