Autoritățile din Slovenia au înregistrat primul caz de infectare cu variola maimuței.

Primul caz de infectare cu variola maimuței în Slovenia

În Slovenia a fost înregistrat primul caz de infectare cu variola maimuței. Persoana infectată este un bărbat care a revenit recent din Insulele Canare, Spania. Bărbatul a fost supus unei examinări la Spitalul Universitar din Ljubljana, însă acesta nu a fost spitalizat deoarece prezenta o formă uşoară a acestei boli.

Cazuri de variola maimuței despistate în țări din Europa

Zeci de cazuri confirmate și suspecte de variola maimuței au fost identificate în țări din Europa și America de Nord de la începutul lunii mai. Aceste cazuri au stârnit un val de îngrijorări atât în sistemul medical, cât și în rândul civilizației care abia a scăpat de epidemia de coronavirus după aproape doi ani de teroare.

Primul caz variola maimuței a fost raportat în data de 6 mai în Marea Britanie. Între timp, autoritățile britanice au comunicat că au mai fost identificate cazuri de îmbolnăvire cu variola maimuței, numărul total ajungând la nouă persoane.

Ministerul Sănătății din România a transmis, luni, că pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variola maimuței sau suspiciuni de îmbolnăvire.

Ce simptome are variola maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Citeste si:
Alte două cazuri de infectare cu variola maimuței confirmate în...
Alte două cazuri de infectare...

Cum se răspândește variola maimuței

Variola maimuței este o boală care nu se răspândește atât de ușor și are nevoie de un contact apropiat. Chiar dacă poartă numele de variola maimuței, acesta se transmite între oameni. Virusul pătrunde în organism prin pielea lezată, tract respirator, ochi, nas sau gură și prin fluidele corporale.

Cel mai important mod prin care poate fi răspândit acest virus este în timpul contactului fizic apropiat prelungit cu o persoană care este infectat deja cu variola maimuței ori contact prelungit cu obiecte contaminate de persoane purtătoare de acest virus.

OMS, despre variola maimuței

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că este îngrijorată de acest val de infectări cu variola maimuței și analizează îndeaproape situația referitor la cazuri din Marea Britanie care probabil că s-au transmis în cadrul comunităţii homosexuale.

Citeste si:
România înregistrează un nou caz de variola maimuței
România mai înregistrează un...

“Observăm transmitere în rândul bărbaţilor care fac sex cu bărbaţi care reprezintă informaţii noi pe care trebuie să le studiem în mod corespunzător pentru a înţelege mai bine dinamica transmiterii”, a declarat Ibrahima Socé Fall, director general adjunct al OMS de la Departamentul de intervenţie în situaţii de urgenţă, Geneva.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.