Prințul Charles de Wales va efectua o vizită în România în această săptămână. Moștenitorul tronului Regatului Unit va ajunge miercuri la Palatul Elisabeta.

Prințul Charles, vizită în România

Prinţul Charles al Marii Britanii va efectua o vizită România, miercuri. Prințul de Wales va fi primit la Palatul Elisabeta de către Custodele Coroanei Române, Margareta împreună cu Principele Radu. Vizita oficialului britanic a fost anunțată în această dimineață de Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Prințul de Wales nu este la prima sa vizită la Palatul Elisabeta. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a mai fost la palat și în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018.

Moștenitorul tronului Regatului Unit a stabilit o relație destul de apropiată cu România și Familia Regală a României. Prințul Charles vizitează aproape în fiecare an România începând din 1998. Totodată, Familia Regală a României este mereu prezentă la vizite publice sau oficiale în Marea Britanie.

Ce proprietăți deține Prințul Charles în România

Prinţul Charles de Wales este un adevărat susținător al turismului din România. Acesta se arată îndrăgostit și fascinat de frumusețea meleagurilor românești și mereu este fericit să viziteze locuri care își taie respirația.

“Pășunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european și mondial. N-am mai văzut ceva asemănător, n-a mai rămas așa ceva nicăieri. Sunt o bijuterie din coroana României. Poate oamenii nu văd asta, dar România este o țară minunată”, a spus prințul Charles despre Transilvania în documentarul Wild Carpathia.

Prinţul Charles al Marii Britanii deţine 10 proprietăţi în România pe care le-a achiziţionat prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, fundație pe care o și patronează. Patru dintre acestea se află în Valea Zălanului, judeţul Covasna, proprietăți care pot fi vizitată de turişti. A altă proprietate a prințului se regăsește în satul Viscri, judeţul Braşov. Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, acolo unde este deschis și un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga Românie.

Printre proprietăţile sale se mai numără și Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Într-un clip de promovare a turismului pe meleagurile țării noastre, Prințul Charles îi îndemână pe români să își descopere propria țară și să contribuie la protejarea comorilor unice prezente aici.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.