Potrivit unei investigații făcute de jurnaliștii ruși, Maria Vorontsova, fiica cea mare a președintelui rus Vladimir Putin, comentează activ războiul din Ucraina, sub protectia anonimatului.

Maria Vorontsova, fiica cea mare a președintelui rus Vladimir Putin, vorbește despre războiul din Ucraina pe un canal de Telegram unde foloseste pseudonimul ”Maria V.”

Ea este activă, din toamna trecută, pe un grup de chat de pe Telegram dedicat absolvenților Facultății de Medicină a Universității de Stat din Moscova, unde se prezintă drept o absolventă a promoției din 2011.

Potrivit jurnaliștilor de la publicația Meduza, „Maria V.” este fiica lui Putin.

Fiica lui Putin

Maria Vorontsova repetă, în chat-ul în care este activă, propaganda Kremlinului și scrie mesaje antioccidentale. Ea îi ia apărarea tatălui său și critică atitudinea pe care statele din Vest o au față de Rusia, scrie Hotnews.

Iată câteva dintre mesajele sale:


  • „Câtă naivitate. Astea sunt vorbe de copii. Să dai vina pentru toate și să pui responsabilitatea pe o singură persoană este ca și cum ți-ai pune încrederea într-o singură persoană, ca în cazul țarilor. Dacă vrei să te distingi de admiratorii țarismului... nu așa se face”, i-a scrie ea unui utilizator care a scris că Vladimir Putin este vinovat pentru războiul din Ucraina.

  • „Nimeni din Vest nu are nevoie ca țara noastră să fie prosperă. Mereu au făcut tot ce le-a stat în putință să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla. Și vor continua să facă asta. Dacă, la cum s-a întâmplat în anii '90, Rusia devine subit și cu totul un apendice de materii prime pentru Statele Unite și UE, voi fi interesată să văd pe cine dai vina pentru faptul că nu trăim într-o economie prosperă. Nu te mai juca, sincer”, spune ea într-un alt mesaj.

  • „În 2008 au început primele sancțiuni și ei au amenințat că mozzarella o să dispară din magazine. Toată lumea s-a speriat, vai, cum se poate așa ceva! Cum vom supraviețui acum? Fără mozzarella italiană? Iar acum? Mai respirăm? Așa s-ar părea. Acum avem chiar propria noastră mozzarella. Și a fost vreunul din lucrurile acestea posibile în anii '90? Nu”, mai spune ea.

„Maria V.” spune că Rusia este victima războiului din Ucraina

Într-una dintre capturile făcute de jurnaliștii de la Meduza, se poate vedea și atitudinea pe care fiica lui Putin o are vis-a-vis de războiul din Ucraina. Ea îi spune unui alt utilizator, într-o conversație, că „Nu suntem germanii din anii '30. Dacă ar fi să facem o comparație, mai degrabă suntem ca cei pe care i-au atacat”.

Într-un alt mesaj, ea scrie că NATO ar fi creat o bază militară pe Crimeea dacă ar fi ajuns vreodată la ea și susține că în Ucraina sunt laboratoare biologice americane.

Jurnaliștii de la Meduza afirmă că nu pot demonstra cu certitudine că „Maria V.” este fiica lui Vladimir Putin dar că informația a fost confirmată independent de două surse și că toate probele circumstanțiale indică acest lucru.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Maria Vorontsova are 36 de ani și a absolvit Medicina, specializarea Endocrinologie pediatrică.

Vladimir Putin are două fete din căsătoria cu Ludmila Putina, de care a divorțat în anul 2013: Ekaterina (37 de ani) și Maria (36 de ani). Se crede că liderul de la Kremlin, un adept al secretomaniei în ceea ce privește viața personală, are și alți copii, a căror identitate nu a fost făcută publică.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.