Congresul Statelor Unite a redeschis audierile publice pe tema OZN-urilor, după o jumătate de secol. Americanii preferă, totuși, să le denumească „fenomene aeriene neidentificate”, mai cu seamă că, în trecut, multe dintre aparițiile ciudate au fost catalogate drept gaze de mlaștină ori chiar baloane meteorologice dezumflate. Doi oficial de rang înalt din serviciile de apărare americane au depus mărturie, marți, la Washington, în legătură cu informațiile cunoscute de guvernatul SUA despre obiectele zburătoare neidentificate. 

Audierile publice pe tema OZN-urilor, redeschise de americani după o jumătate de secol. Ei le denumesc „fenomene aeriene neidentificate”

Specialiștii au întocmit un raport care a documentat peste 140 de cazuri de astfel de fenomene, remarcate de piloții Statelor Unite începând cu anul 2004. Cu toate acestea, în document nu este menționată noțiunea de navă spațială extraterestră.

„Dacă Fenomenele Aeriene Neidentificate reprezintă, într-adevăr, o potențială amenințare la adresa securității noastre, atunci dotările, sistemele, procedurile și sursele pe care le folosim pentru a observa, înregistra și studia sau analiza aceste fenomene trebuie clasificate la niveluri adecvate.

Nu vrem, nu vrem ca potenţialii noştri adversari să știe exact ce suntem capabili să vedem sau să înțelegem sau cum ajungem la concluziile la care ajungem. Prin urmare, dezvăluirile publice trebuie analizate cu atenție, de la caz la caz", a declarat Scott Bray, director adjunct al Serviciilor de Informații Navale .

În schimb, acel raport s-a concentrat asupra posibilelor implicații pentru securitatea națională a Statelor Unite și pentru siguranța aviației. Fișierul a inclus, totuși, anumite înregistrări video care conțin UAP-uri, dezvăluite anterior de Pentagon, cu anigmatice obiecte zburătoare care prezentau o viteză și o manevralitate ce depășesc tehnologia cunoscută din aviație și care nu aveau niciun dispozitiv vizibil de propulsie, nici suprafețe dedicate controlării zborului.

Audierea de marți a examinat concluziile raportului, „o analiză preliminară” redactată pe nouă pagini de Biroul directorului de Informaţii Naţionale (Office of the Director of National Intelligence) şi de un grup operativ condus de Marina americană şi creat de Pentagon în 2020.

Citeste si:
Israelul a acceptat să-și amâne ofensiva terestră în Fâșia Gaza...
Israelul a acceptat să-și...

„Poporul american merită o transparenţă deplină”, a precizat Adam Schiff, preşedintele comisiei de Informaţii din Congresul american, într-o declaraţie făcută săptămâna trecută, anunţând audierea publică de marţi.

Evenimentul de marți a reprezentat prima audiere publică organizată în Congresul american pe marginea acestui subiect de când U.S. Air Force a pus capăt în anul 1969 unui program despre OZN-uri, care a avut rezultate neconcludente și care se numea Project Blue Book.

În cei 17 ani de existență, Project Blue Book a alcătuit o listă cu 12.618 de relatări privind observarea unor OZN-uri, din care 701 au vizat obiecte care au rămas în mod oficial „neidentificate”. Mai târziu, U.S. Air Force a declarat că nu a descoperit niciun indiciu despre o amenințare la adresa siguranței naționale ori dovezi despre existența unor nave extraterestre.

Citeste si:
Canon ocupă locul cinci în topul companiilor care au obţinut cele...
Canon ocupă locul cinci în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.