Războiul din Ucraina este departe de a de încheia. O confirmă și ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Reznikov a declarat, marţi, că războiul intră într-o "fază prelungită", deoarece ruşii vor controlul total al regiunii Donbas şi ocuparea sudului, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

"Rusia se pregăteşte să desfăşoare o operaţiune militară pe termen lung. (...) Războiul intră într-o fază prelungită", a declarat Oleksii Reznikov în faţa miniştrilor apărării din Uniunea Europeană (UE) şi secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, informează Agerpres.

Oleksii Reznikov: Rusia vrea să lege Rusia de Crimeea

"În prezent, principalele eforturi ale Kremlinului se concentrează asupra încercărilor de a încercui şi distruge regruparea forţelor armate ucrainene în regiunile Doneţk şi Lugansk, în estul ţării, parţial în mâinile separatiştilor pro-ruşi”, a mai spus el.

Ministrul ucrainean spune că obiectivul Moscovei este "crearea unui coridor terestru care să lege Rusia de Crimeea", peninsulă pe care a anexat-o în 2014, şi ocuparea "întregului sud al Ucrainei".

El le-a cerut aliaţilor occidentali ai Ucrainei mai multă coordonare în livrările de arme către Kiev, "pentru a ne elibera teritoriile cât mai curând posibil".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.