Volodimir Zeleski cere ca NATO să intervină

Volodimir Zelenski a cerut din nou o zonă de interdicție aeriană pentru Rusia, deoarece a avut dreptate în tot ceea ce a zis până acum și consideră că este doar o chestiune de timp până în momentul în care rachetele trupelor militare rusești vor cădea și pe teritoriul NATO, pe casele cetățenilor țărilor care fac parte din alianță.


„Am avut dreptate. Acum repet, din nou: dacă nu ne închideți cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor din țările NATO”, a declarat Volodimir Zelenski, în mediul online.


Președintele Ucrainei a adus în discuție și uciderea jurnalistului american de către ruși, în regiunea Kievului. Brent Renaud. Colegul acestuia a fost grav rănit, iar Zelenski este de părere că soldații știau clar ceea ce fac, dar nu toată lumea din Occident își dă seama de acest lucru.


„Un jurnalist american a fost ucis astăzi în regiunea Kievului. Brent Renaud. Colegul său a fost rănit. A fost un atac deliberat al armatei ruse. Ei știau ce fac. Dar nu toată lumea din Occident pare să știe ce fac”, a mai zis el.


În plus, liderul Ucrainei a vorbit și despre negocierile care vor avea loc în această dimineață, cu scopul de a stabili o întâlnire între el și Vladimir Putin, singurul vinovat pentru acest război care a început pe data de 24 de februarie.


„Reprezentanții delegațiilor țărilor noastre vorbesc în format video în fiecare zi. Delegația noastră are o sarcină clară - să facă totul pentru a asigura o întâlnire a președinților, întâlnire pe care sunt sigur că oamenii o așteaptă”, a adăugat Zelenski,