Trump, glumă la adresa declanșării unui război dintre Rusia și China

Sâmbătă, Donald Trump a susținut un discurs în fața unui grup de donatori ai Partidului Republican. Acesta a atins și subiectul celor mai fierbinți evenimente din ultimele două săptămâni. Fostul lider american a făcut o glumă la adresa unui posibil război dintre Rusia și China, state care acum se află în relații de prietenie.

„Iar apoi să spunem 'China a făcut-o!' Apoi ei (ruşii şi chinezii) încep să se lupte între ei, iar noi stăm şi privim”, a spus Trump, potrivit publicaţiei The Hill.

În discursul său, care a avut loc la New Orleans, fostul preşedinte l-a lăudat pe liderul nord-coreean, Kim Jong Un, despre care a spus că este un bărbat cu adevărat dur. În schimb, actualul președinte al SUA, Joe Biden, a fost criticat de către acesta, învinuindu-l din nou de fraudă electorală la precedentele alegeri prezidenţiale din SUA.

La puțin timp înainte de atacul Rusiei asupra Ucrainei, Trump l-a lăudat şi pe preşedintele rus, Vladimir Putin, când a decis să recunoască independenţa celor două provincii separatiste din Donbas, estul Ucrainei.


China ar putea invada Taiwanul în scurt timp

Tot în discursul de sâmbătă, Trump a mai afirmat că Putin nu ar fi recurs niciodată la o invazie militară în Ucraina dacă el ar fi fost în continuare preşedintele SUA. „Eu îl cunoşteam foarte bine pe Putin. El nu ar fi făcut-o. El nu ar fi făcut-o niciodată”, a insistat Trump.

Într-un interviu pentru Fox Business, fostul președinte a menționat că este de părere că în curând China va invada Taiwanul.

„Chinezii văd că liderii noștri sunt incompetenți și, bineînțeles, că o vor face – ăsta e momentul lor”, a adăugat Trump.