Pierderile Rusiei sunt imense

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat, de asemenea, că a reușit să aresteze mai multe figuri importante ale complotului, inclusiv pe conducătorul rețelei. Se pare că Rusia vrea să deztablizeze cu orice preț și linia din spate a armatei ucrainene, iar liderul de la Kremlin vrea să desființeze Ucraina ca stat.

Situația din Ucraina devine din ce în ce mai grea pentru cei care au rămas și se dau lupte grele în cele mai mari orașe ale țării. Orașul-port Mariupol este bombardat încontinuu de șase zile încoace, iar soldații rușii nu au respectat ieri înțelegerea conform căreia ar fi trebuit să permită crearea de coridoare umanitare, pentru evacuarea civililor, ci au continuat să tragă în cei care voiau să plece din mijlocul războiului.

Între timp, Putin a făcut din nou amenințări la adresa țărilor care au sprijinit Ucraina în orice fel, iar Zelenski a cerut și mai mult ajutor, câteva avioane din Polonia urmând să ajungă cât de curând pe teritoriul țării.

Pierderile pentru țara invadatoare sunt unele imense. Aproximativ 11.000 de militari ruși și-au pierdut viața în „operațiunea militară specială” în care au fost trimiși de către comandanții lor, iar 285 tancuri, 985 blindate, 44 de avioane, 48 de elicootere, 21 de sisteme antiaeriene, 50 de sisteme de artilerie reactivă, 109 tunuri de artilerie, 60 de cisterne și vehicule de aprovizionare cu combustibil, 4 drone, 2 bărci și 409 vehicule au fost și ele distruse, potrivit armatei ucrainene.