Zelenski, premiat cu Axel Springer pentru lupta sa pentru libertate

Prin "dedicaţia sa neobosită şi altruistă", Zelenski "nu numai că a devenit personalitatea de frunte a rezistenţei aprige a concetăţenilor săi, ci şi un far al luptei pentru libertate în Europa", se arată într-un comunicat al companiei.

"În timp ce alţii ar fi fugit, guvernând soarta patriei lor din exil, Zelenski, tatăl a doi copii, rămâne acolo unde poporul său suferă şi luptă", a spus CEO-ul Axel Springer, Mathias Dopfner.

Cine a mai primit acest premiu

Zelenski devine cel de-al şaptelea beneficiar al acestui premiu, care nu este însoţit de bani şi care le-a mai fost decernat fondatorului Facebook Mark Zuckerberg, fondatorului Amazon Jeff Bezos, precum şi lui Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX.

Anul trecut, premiul le-a revenit lui Ugur Şahin şi Özlem Türeci de la BioNTech, informează Agerpres.

Negocierile ruso-ucrainene

După tratativele eșuate de luni, delegațiile rusă și ucraineană s-ar putea întâlni din nou pentru a negocia un posibil acord de încetare a focului în Ucraina, a anunțat Kremlinul, potrivit EFE și TASS. Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președinției ruse, a declarat că gruparea pe care o reprezintă va fi în continuare condusă de Vladimir Medinski.