Zelenski vine cu un îndemn pentru cetățenii ucraineni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj cetățenilor săi în care îi roagă ca toți doritorii care au o experiență militară să se alăture pentru a lupta contra inamicului care le-au invadat teritoriul. Acesta a mai menționat că începând de astăzi, toate persoanele civile au voie să poarte arme, Guvernul oferindu-le muniție celor care își doresc să își apere țara.

Totodată, Zelenski îi îndeamnă pe oameni să doneze sânge pentru a salvat viața soldaților răniți din spitale. Șeful statului speră că nu vor mai exista victime, însă preferă să fie pregătit pentru orice eventualitate. În urma atacului rușilor asupra teritoriului Ucrainei, Zelenski a anunțat că a rupt orice legătură diplomatică cu Rusia.


Ucraina nu va renunța la independență

Președintele Ucrainei susține că forțele armate locale sunt pregătite pentru a se apăra și nu vor renunța la independența statului.

„Vom lupta pentru țara noastră și ne vom susține țara în piețele fiecărui oraș”, spune el.

În dimineața de 24 februarie, forțele armate rusești au invadat mai multe orașe din Ucraina, distrugând bazele militare și instalând un haos în rândul cetățenilor. Transportul aerian din Ucraina a fost sistat, iar o mare parte din locuitori și-au părăsit casele și fug din țară.

În urma invaziei rusești, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Șeful statului a declarat că este alături de Ucraina și condamnă acțiunile Rusiei în care a atacat spațiul ucrainean.