Un băiat de la o școală din Austria a fost nevoit să susțină un examen afară, în frig, deoarece nu purta mască de protecție. Copilul avea adeverință medicală pentru această situație.

Un elev a dat examn afară pentru că nu purta mască de protecție

Părinții băiatului au insistat ca acesta să meargă și să susțină examenul, chiar dacă adeverința medicală care confirma scutirea lui de a purta masca de protecție nu era gata la momentul testării.

Reprezentanții școlii însă sunt de altă părere. Aceștia nu au vrut să îl primească pe copil în sala de examen fără certificatul medical și i-au propus acestuia o soluție pentru a-i oferi șansa de a susține examenul în același timp cu colegii săi.

Părinții au dat în judecată școala

Elevul în vârstă de doar 9 ani a scris testarea afară, la minus un grad Celsius, timp de 15 minute cât a durat testarea.

Părinții copilului au dat în judecată instituția de învățământ, acuzând conducerea de neglijența de care au dat dovadă. Pe marginea acestui caz a fost deschisă o anchetă la procuratura din Graz și urmează să se facă verificări pentru a stabili dacă reprezentanții școlii au procedat inuman.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.