Un elev din Michigan și-a ucis cu sânge rece 3 dintre colegi

Un adolescent în vârstă de 15 ani și-a ucis trei colegi și a rănit alte opt persoane, printre care și un profesor, în urma unui atac armat dintr-un liceu din Michigan. Autoritățile au anunțat că un băiat în vârstă de 16 ani și două fete de 14 și 17 ani au decadt după atacul armat. Elevul care a comis omorul ar fi folosit o armă cumpărată de tatăl său vineri.

Elevii care au asistat la întregul coșmar au povestit momente din timpul atacului după ce s-au ascuns sub birouri, potrivit BBC. Unii dintre elevi au avut norocul de a rămâne acasă marți din motive de siguranță. Doi dintre răniți au avut nevoie de intervenție chirurgicală, iar celelalte șase victime aveau răni împușcate. Profesorul care a fost rănit în umăr, a fost externat din spital.


Peste 100 de apeluri la numărul serviciului de urgență 911

Timp de câteva minute, poliția a primit peste 100 de apeluri către numărul serviciului de urgență 911 în legătură cu atacul armat din școală. Autoritățile au declarat că adolescentul s-a predat la cinci minute după ce poliția a fost anunțată, iar ofițerii l-au prin pe tânăr pe holul școlii.

La momentul arestării, adolescentul avea asupra sa o armă semiautomată care mai avea șapte cartușe de muniție. Poliția este de părere că tânărul a adus arma la școală în rucsac. Șeriful din orașul Oakland, Mike Bouchard, a afirmat că anchetatorii nu pot motiva ce la făcut pe tânpr să recurgă la un astfel de „act de violență de nespus și de neiertat”, completând că copilul a refuzat cooperarea cu autoritățile.


Toate școlile vor fi închise pentru restul săptămânii

Părinții băiatului l-au îndemnat pe băiat să nu vorbească cu poliția, iar ofițerii se ocupă cu percheziționarea casei acestuia. S-a decis ca toate școlile să fie închise pentru tot restul săptămânii, iar studenții și părinții să beneficieze de sprijin pentru criză.

Președintele Joe Biden a vorbit despre acest caz cutremurător în timpul unei vizite la Minneapolis, Minnesota. „Inima mea este pentru familiile care suportă durerea inimaginabilă a pierderii unei persoane dragi”, a transmis acesta.

Atacurile armate din SUA în incinta școlilor au crescut considerabil în ultimii ani, potrivit grupului de control al armelor Everytown.