Prințesa japoneză Mako a decis că va renunța la statutul său regal și la compensația de milioane de dolari care i se cuvine după renunțarea la titlu, toate acestea pentru a se putea căsători cu un coleg de facultate.

Prințesă din Asia, renunță la statutul său regal pentru a se putea căsători cu bărbatul iubit

Nepoata fostului împărat Akihito în vârstă de 29 de ani și fostul ei coleg de școală, Kei Komuro, au anunțat că se logodesc în anul 2017. La un an după, cuplul a anunțat că amână nunta deoarece au nevoie de mai mult timp pentru a-și planifica viitorul.

Potrivit unei legi japoneze foarte vechi, căsătoria dintre un membru al familiei regale și un om simplu este posibilă doar dacă se renunță la statul regal și la toate beneficiile acestui titlu.

Persoanele care renunță la statutul regal au dreptul la o compensație bănească. Prințesa japoneză intenționează să renunțe și la acest beneficiu, o compensație de 150 de milioane de yeni, adică 1,35 milioane de dolari. Toate acestea din cauza mai multor controverse stârnite de logodnicul ei. Decizia trebuie aprobată de Guvern și se pare că o va face fără probleme, potrivit CNN.

Ce se întâmplă dacă renunți la statutul regal

Presa japoneză afirmă că data nunții cuplului ar putea fi anunțată în octombrie. Logodnicul prințesei Mako a fost surprins în New York. Acesta purta o ținută lejeră, avea părul lung și prins într-o coadă de cal, lucru ce a declanșat o revoltă a japonezilor pe rețelele sociale.

Presa mai menționează că cei doi ar avea în plan să se mute cu traiul în Statele Unite.

Legea imperială japoneză spune că tronul este transmis doar moștenitorilor bărbați. Aceeași lege mai menționează că prințesele își pierd statutul regal dacă aleg să se căsătorească cu oameni de rând.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.