Italia a început imunizarea populației cu a treia doză de vaccin anti-COVID

Primele persoane care vor primi doza suplimentară sunt persoane imunodeprimate, cele care au fost supuse unui transplant și anumiți pacienți oncologici, au anunțat recent comisarul pentru urgențe sanitare, general Francesco Francesco Figliuolo, și ministrul sănătății, Roberto Speranță.

În următoarea etapă a treia doză va fi administrată persoanelor în vârstă de peste 80 de ani, rezidențiale din căminele de bătrâni și personalului sanitar.

Începerea administrării acestei doze suplimentare survine într-un moment în care în Italia situația epidemiologică s-a stabilizat, această țară cu peste 60 de milioane de locuitori înregistrate în ultimele 24 de ore 3.838 de noi cazuri de COVID-19 și 24 de decese asociate aceste boli.

40.916.433 de persoane din Italia vaccinate cu schema completă

Italia este prima țară membră a UE care a decis să instituie certificatul sanitar COVID-19 obligatoriu pentru angajați, atât în ​​sectorul public cât și în cel privat, măsură ce se aplică din 15 octombrie.

Până în prezent au fost vaccinați cu schema completă 40.916.433 de rezidenți din Italia, reprezentând 75,76% din populația în vârstă de peste 12 ani.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aștepta concluziile EMA, potrivit Agerpres.