Român din Germania, reținut pentru că ar fi încercat să omoare cinci conaționali

Un român stabilit în Germania a incendiat un apartament pentru a ucide alți cinci conaționali. Incidentul a avut loc în centrul oraşului Tuntenhausen (districtul Rosenheim). Victimele incendiului devastator au fost cei 5 români, informează Oberbayerisches Volksblatt.

Victimile s-au ales cu răni ușoare, mai puțin unul dintre aceștia care a fost grav rănit. Aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale. În schimb, daunele materiale sunt colosale, flăcările mistuind întreaga locuință.


Bărbatul a fost arestat

Poliția locală a stabilit că este vorba despre o tentativă de crimă. Făptașul este un alt român în vârstă de 40 de ani care a a dat foc intenţionat locuinței în care se aflau cele cinci persoane. După ce a comis fapta, acesta a fugit, însă a fost arestat duminică dimineaţa în gara Ostermünchen, fără a opune rezistenţă.

Românul a fost reținut și închis provizoriu, fiind învinuit de tentativă de crimă şi incendiere gravă. Luni de dimineaţă, un judecător a decis arestarea sa preventivă şi transferul într-o închisoare.