Situl memorial va fi un spaţiu în care vizitatorii vor putea să se odihnească pentru o vreme şi să mediteze pentru a-şi regăsi liniştea şi pacea sufletească. De asemenea, noul spaţiu „va aduce un omagiu acelora care ne-au părăsit mult prea devreme din cauza afecţiunilor mintale”, a declarat Andrea Hedin, preşedinta consiliului local din districtul Ostermalm, care urmează să avizeze proiectul.

Andrea Hedin, membră a Partidului Moderat, o formaţiune cu opinii conservatoare, a mai spus că este importantă eliminarea din societate a stigmatului asociat bolilor mintale în rândul tinerilor.

DJ-ul Avicii, al cărui nume real era Tim Bergling, a murit în Oman, în aprilie 2018, la vârsta de 28 de ani.

Viitorul spaţiu memorial va fi amplasat în districtul Ostermalm, unde fostul muzician s-a născut, şi-a petrecut copilăria şi a mers la şcoală.

Tatăl lui, Klas Bergling, a spus că familia sa este „bucuroasă şi recunoscătoare pentru decizia de a înfiinţa un sit memorial pentru Tim”.

DJ-ul Avicii a devenit celebru graţie unor piese precum „Levels”, „Sunshine” şi „Wake Me Up”. Artistul suedez renunţase la turnee şi la concerte live în 2016, dar a continuat să înregistreze muzică şi să lucreze ca producător muzical, potrivit Agerpres.