Ucraina urmează să primească 100.000 şi 200.000 de doze cu vaccin Pfizer-BioNTech. Autorităţile ucrainene au afirmat că nu vor autoriza vaccinuri produse de Rusia, din cauza relaţiilor tensionate.

„O anumită forţă politică tocmai a creat un val de isterie despre înregistrarea vaccinului rusesc”, a declarat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Maksim Stepanov, într-o conferinţă televizată.

„Pot să vă spun imediat: Puteţi să fiţi isterici pentru multă vreme, pentru că nimeni nu va înregistra vaccinul rusesc în ţara noastră”, a adăugat el.

Biolik, o companie farmaceutică ucraineană sprijinită de Viktor Medvedciuc, persoană a opoziţiei pro-ruse, a anunţat în luna ianuarie că a depus o cerere pentru ca Ucraina să aprobe vaccinul Sputnik V, în pofida relaţiilor tensionate dintre autorităţile celor două țări.

Conflictul dintre cele două ţări se datorează anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, şi implicarea în conflictele armate din regiunea Donbas, aflată în estul Ucrainei, precizează g4media.ro.