Miercuri, toate ţările de pe mapamond erau prezentate ca potenţiale „zone de risc” pe harta ministerului olandez al afacerilor externe, din cauza epidemiei de COVID-19.

„Măsura era deja în vigoare începând cu 15 decembrie pentru resortisanţii aşa-numitelor ţări terţe”, au precizat autorităţile olandeze. „Guvernul o extinde acum la toate zborurile către Olanda”.

Haga mai informează, de asemenea, că are în vedere extinderea obligaţiei de a prezenta un test PCR negativ de către toţi pasagerii din UE care sosesc în Olanda cu alte mijloace de transport, cum ar fi „trenul, autobuzul sau vaporul”.

Olanda a fost prima ţară europeană care a suspendat duminică toate zborurile de pasageri dinspre Marea Britanie, la câteva ore după ce guvernul de la Londra a anunţat reintroducerea carantinei în mai multe regiuni ale regatului, în încercarea de a reduce extinderea contaminării atribuite unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2.

Pe 14 decembrie, premierul olandez Mark Rutte a anunţat o nouă serie de măsuri destinate combaterii COVID-19, cea mai severă adoptată de la începutul crizei sanitare. Măsurile de izolare anunţate sunt valabile până pe 19 ianuarie, menționează g4media.ro.