Precedentul record de cazuri zilnice înregistrat în Germania a fost stabilit cu o zi în urmă - 14.964.

În contextul creşterii bruşte a intensităţii epidemiei, autorităţile federale şi cele din landurile germane au convenit miercuri să restricţioneze contactele până la sfârşitul lui noiembrie, în încercarea de a reduce răspândirea virusului. Printre alte măsuri, de luni se închid instituţiile culturale, localurile de divertisment, restaurantele, sălile de sport, piscinele, saloanele cosmetice, de masaj şi de tatuaj.

În aer liber se vor putea întâlni persoane din maximum două locuinţe. De asemenea, meciurile de fotbal din Bundesliga (prima divizie) se vor desfăşura fără spectatori, iar evenimentele sportive de amatori sunt interzise.

„Trebuie să acţionăm chiar acum”, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, avertizând că dacă infecţiile continuă în acest ritm, vom ajunge la limita capacităţilor sistemului sanitar. Ea a menţionat că 75% din cazuri nu vor mai putea fi urmărite.

Autoritățile au recurs la restricții mai severe decât cele din martie-aprilie tocmai pentru a micșora numărul de infectări și a stopa al doilea val de coronavirus înainte de sărbătorile de iarnă, menționează Agerpres.