Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1, a acordat recent un interviu pentru CNN, în care a făcut o declarație destul de controversată.

Ecclestone a reușit să scandalizeze opinia publică în timpul interviului acordat pentru CNN. În timpul discuției și pe fondul protestelor mișcării ”Black Lives Matter”, fostul boss al F1 a declarat că oamenii de culoare sunt mai rasiști decât albii, uneori.

”În multe cazuri, negrii sunt mai rasiști decât albii”, a declarat Ecclestone, care a mai adăugat faptul că nu are dovezi concrete pentru a-și susține afirmația, dar că o spune pe fondul observațiilor pe care le-a făcut de-a lungul vieții, în întreaga lume.

De asemenea, Ecclestone s-a arătat cumva mirat de afirmațiile făcute de Lewis Hamilton vizavi de rasismul cu care s-a confruntat pilotul de curse. Hamilton a făcut trimitere la incidentul din Spania, din 2008, când fanii și-au pictat fețele negre și au purtat tricouri cu motto-ul ”Familia Hamilton.”

Bernie Ecclestone, vorbind despre Hamilton, spune că ”sunt surprins că ești îngrijorat. Sunt foarte mâhnit de faptul că ai luat în serios asta, eu nu aș fi procedat astfel niciodată.” Fostul șef al Formulei 1 a mai spus că ”nu am crezut că îl va afecta”, vorbind despre Hamilton, care este unul dintre promotorii mișcării BLM în Marea Britanie, arată mundodeportivo.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.