Un român a fost arestat în Franța, după ce a fost prins de vameși că încerca să transporte câteva zeci de kilograme de cannabis cu un dric.

Agenții vamali din Franța au confiscat 65 de kilograme de cannabis, pe care le-au găsit într-un dric.

Mașina era condusă de un român în vârstă de 30 de ani, iar la controlul de la graniță, acesta a declarat că transportă patru persoane decedate în Spania, pe care trebuie să le ducă în România.

Automobilul a fost oprit și controlat în cursul zilei de miercuri, într-un refugiu apropiat de orașul Besançon, conform informațiilor apărute în presa locală.

În dric se aflau patru sicrie care ar fi trebuit să conțină trupurile neînsuflețite ale unor cetățeni români. Cadavre nu se aflau în sicrie, însă acestea nu erau nici goale. Vameșii au găsit în coșciuge mai mulți săculeți cu cannabis, care însumau 65 de kilograme.

Bărbatul a declarat că transportă patru conaționali decedați în Spania către România, însă s-a dat de gol pentru că sicriele nu erau sigilate, iar vameșii au remarcat asta. Cerința de sigilare a sicrielor este obligatorie când persoanele decedate sunt transportate peste graniță.

Bărbatul a fost reținut și plasat în arest. Acesta e recidivist, având deja la activ o condamnare pentru furtul unor bijuterii în Spania.

Procurorii susțin că cele 65 de kilograme de cannabis au venit în Franța din Spania și urmau să ajungă în Germania.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.