Ian Holm, actorul ce i-a dat viață personajului Bilbo Baggins, din Stăpânul Inelelor, a murit la vârsta de 88 de ani.

”Cu profundă tristețe anunțăm că actorul Sir Ian Holm a murit în această dimineață, la vârsta de 88 de ani”, a transmis agentul actorului. ”A murit liniștit, pe patul de spital, fiind înconjurat de familie și având-ul aproape și pe îngrijitorul său”, a mai adăugat acesta.

”Șarmant, minunat și din cale afară de talentat, ne va lipsi enorm tuturor”, mai transmite agentul, care informează că Holm a murit din cauza bolii Parkinson.

De-a lungul carierei, Ian Holm a primit mai multe premii pentru rolurile sale, inclusiv premiul Tony în 1967, pentru rolul lui Lenny din Homecoming, dar și un premiu Laurence Olivier, pentru cel mai bun actor, datorită interpretării sale a Regelui Lear.

Ian Holm s-a născut în 1931, în Essex și încă de mic i-a plăcut actoria și a mers ulterior la școala de actorie Rada, în 1949.

După o carieră îndelungată, în 2001 a jucat probabil cel mai important rol al carierei, cel al hobbitului Bilbo Baggins, în trilogia Stăpânul Inelelor.

Ani mai târziu, la vârsta de 81 de ani, acesta s-a întors în rolul lui Bilbo Baggins, de data aceasta pentru trilogia Hobbitul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.