În urma acestor fotografii apărute în presă, președintele bulgar, Rumen Radev, a declarat că cel mai mare pericol pentru guvern este Borisov însuși.

”Nimeni nu poate discredita guvernul mai mult decât o face guvernul însuși”, a declarat Radev, comentând afirmațiile lui Borisov, conform cărora președintele l-ar fi spionat cu o dronă.

După apariția imaginilor publicate anonim, Borisov a declarat că președintele este în spatele scandalului și că el a fost cel care a comandat drona. Radev a răspuns că are o dronă, dar că restul sunt ”paranoia și fanteziile lui Borisov”; conform republika.mk.

Într-una dintre fotografii, Borisov poate fi văzut dormind perpendicular pe pat și având pe noptieră un pistol. În altă fotografie poate fi văzută o noptieră care este plină cu teancuri de bancnote de 500 de euro, dar și cu lingouri de aur.

Borisov a discutat despre fotografii și spune că sunt făcute în reședința ministerială din Boyana. Acesta a confirmat că are, într-adevăr, un pistol, dar că nu doarme cu el. Conform acestuia, e posibil ca cineva să-i fi făcut o înscenare, însă nu a dat detalii despre cum și cine ar fi putut face asta.

Borisov mai spune că acest material a fost pregătit în 2019, înainte de alegerile europarlamentare, deoarece ”și-a dat seama după covor”; conform mbs.news.