International16 Iunie 202017:00de George Stanciu

Lectura de un minut

Tensiunile din peninsula Coreeană continuă să escaladeze, iar Coreea de Nord a aruncat în aer biroul de legătură cu Coreea de Sud.

Tensiunile din peninsula Coreeană se agravează la o oră la alta și e deja foarte clar că ani întregi de progrese diplomatice au fost pur și simplu șterși.

Cel mai recent incident îl reprezintă explozia biroului de legătură cu Coreea de Sud, eveniment ce a avut loc la ora 14:49 ora locală.

Un videoclip alb-negru publicat de către Ministerul Apărării din Coreea de Sud arată o explozie ce pare să doboare clădirea de patru etaje. De asemenea, explozia ar fi afectat și o clădire adiacentă, de 15 etaje, care s-a prăbușit parțial.

Coreea de Nord a criticat Sudul pentru deteriorarea relațiilor bilaterale, dar și pentru inabilitatea de a-i împiedica pe activiști să împrăștie manifeste la graniță.

Citeste si:
Coreea de Nord face zeci de milioane de dolari din vânzarea de......
Coreea de Nord face zeci de...

Agenția de presă de stat din Nord spune că statul a distrus biroul ”pentru a forța mizeria umană și pe cei care adăpostesc mizeria să plătească pentru crimele lor”, referindu-se la cei care au fugit din Coreea de Nord și care mai apoi au împrăștiat manifeste peste graniță.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a avertizat că va exista un răspuns puternic pentru orice provocare militară venită din Nord.

Distrugerea biroului ”a fărâmat speranțele celor care sperau la dezvoltarea relațiilor inter-coreene și la o pace de lungă durată în peninsulă”, a declarat Kim You-geun, consilier pe probleme de securitate în Sud, conform aljazeera.com.

Citeste si:
Kim Jong Un, o nouă apariție în public, cu respectarea distanțării...
Kim Jong Un, o nouă apariție...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.