O așezare din Mexic este considerată cel mai periculos oraș din lume, iar țara conduce detașat în topul orașelor periculoase.

Un studiu publicat de Consiliul Cetățenesc pentru Siguranță Publică și Justiție Penală arată cât de gravă e situația din orașele mexicane.

Studiul arată că Tijuana, un oraș aflat la granița cu Statele Unite, înregistrează 134 de crime la 100.000 de locuitori, conform cifrelor din 2019.

Pe locul doi vine Ciudad Juarez, un oraș aflat aproape de El Paso, Texas, unde au loc 104,54 crime la suta de mii de locuitori.

Tijuana, un magnet pentru turiștii tineri, este totodată un coridor propice pentru cartelulile de droguri, dar și pentru imigranții ce vor să intre ilegal în Statele Unite. În 2019, au avut loc 2.367 de crime în orașul cu 1,7 milioane de locuitori.

Primul oraș din afara Mexicului în acest top morbid este Caracas, Venezuela, aflat pe locul șase, cu 74,75 de crime la 100.000 de locuitori. Pe locul șapte se află una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din Mexic, Acapulco, cu 71,61 crime la suta de mii de locuitori.

Per total, Mexicul are 19 dintre cele mai periculoase orașe din lume, într-un top cu 50 de așezări.

Autorii studiului critică politicienii mexicani pentru valul de crime care a cuprins întregul Mexic după ce statul a declarat răbzoi traficanților de droguri, în 2006.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.