Pe data de 21 mai au fost întregistrate sub 50 de persoane decedate în urma infectării cu noul COVID-19, pentru prima dată de când s-au impus măsurile de carantină la mijlocul lunii martie, dar cifra exclude decesele înregistrate în Catalonia.

Decesele cumulate au urcat cu 48 până la 27.940, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 233.037, a precizat Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, instituția a precizat că autorităţile catalane nu şi-au actualizat datele zilnice din cauza problemelor de validare a datelor.

În prima jumătate a lunii aprilie, Spania ajungea la apogeul epidemiei, când se raportau până la 950 de morţi pe zi. Carantina strictă a contribuit la punerea sub control a epidemiei, ceea ce a determinat autorităţile să înceapă ridicarea restricţiilor.

Barurile şi restaurantele şi-au redeschis terasele în cea mai mare parte a ţării, iar oamenilor li se permite să facă exerciţii fizice în spațiile publice şi unele magazine se pot deschide.

De asemenea, guvernul a introdus joi folosirea obligatorie a măştilor în public din cauza faptului că un al doilea val ar putea fi declanșat oricând.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.