Un șofer român a fost găsit vinovat de moartea unui alt conducător auto, lovit în plin de românul ce conducea un TIR și plasa simultan o comandă pe Amazon.

Mark Byrne (58 de ani), veteran de război, a fost ucis la volanul mașinii sale, o Toyota Corolla, in Leigh, pe 21 ianuarie 2020. Acesta a fost lovit de către Florin Solomon, un șofer român de TIR, care a trecut pe roșu într-o intersecție, în timp ce își consulta telefonul cu privire la o comandă pe Amazon.

Soția lui Byrne, Julie (56 de ani), a fost grav rănită în accident.

La tribunal s-a aflat că Solomon (29 de ani), își verifica telefonul cu privire la o comandă de pe Amazon, când a intrat în intersecție pe culoarea roșie a semaforului.

Inițial, acesta a afirmat că a intrat în intersecție pe galben, iar că victima i-a apărut în cale în intersecție. Filmările de la fața locului au arătat, însă, că semaforul era roșu cu cel puțin 8 secunde înainte ca accidentul să se petreacă.

Analiza telefonului lui Solomon a arătat și că acesta nu plasase comanda de pe Amazon atunci când era staționat, așa cum declarase șoferul.

Procurorul David Lees spune că ”dacă șoeferul de TIR s-ar fi concentrat la drum, acest accident nu ar fi avut loc”, arată telegraph.co.uk.

Românul a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.