Maria Branyas, o femeie în vârstă de 113 ani, despre care se crede că este cea mai în vârstă femeie din Spania, s-a vindecat după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

Branyas a fost diagnosticată cu noul coronavirus în luna martie, după ce întreaga țară a intrat în carantină. După câteva săptămâni petrecute în izolare, bătrâna și-a revenit, iar simptomele au fost ușoare, scrie BBC.

Bătrâna în vârstă de 113 ani a prins pandemia de gripă spaniolă din 1918-19, războiul civil spaniol din 1936-39 şi acum epidemia de coronavirus.

Maria Branyas s-a născut în Mexic în 1907 și a ajuns în provincia catalană Girona în timpul Primului Război Mondial, alături de tatăl ei, un jurnalist spaniol.

Ea a crescut trei copii, dintre care unul a împlinit recent 86 de ani. Branyas are 11 nepoţi, cel mai în vârstă de 60 de ani, şi 13 strănepoţi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.