Un videoclip cu cadavre ale victimelor Covid-19, ținute lângă pacienți la o secție de coronavirus din spitalul Sion din Mumbai, India, a devenit viral și a stârnit revoltă pe social media.

În videoclipul devenit viral se pot observa cel puțin șapte cadavre, aflate în secția de coronavirus, în timp ce pacienții sunt tratați în paturile alăturate. Câțiva dintre pacienți au membri ai familiei care îi asistă și nu par a fi deranjați de prezența cadavrelor.

Politicianul indian Nitesh Rane a postat videoclipul pe contul său de Twitter, cu descrierea: „În spitalul din Sion, pacienții dorm lângă cadavre!!! Este o situație extremă... ce fel de administrare este asta? Foarte, foarte rușinos!!“.

Pranod Ingale, directorul Spitalului Sion, a declarat că rudele celor care au murit de COVID-19 nu sunt pregătite să ia cadavrele, așa că nu vin să le ridice.

"Acesta este motivul pentru care cadavrele au fost ținute acolo. Acum am îndepărtat cadavrele și examinăm problema", a declarat dr. Ingale.

Întrebat de ce cadavrele nu au fost mutate la morgă, dr. Ingale a răspuns: „Există 15 sloturi pentru persoanele decedate din cauza coronavirusului în morga spitalului, dintre care 11 sunt deja ocupate. Dacă mutam toate cadavrele acolo, ar fi fost o problemă pentru cadavrele celor care au murit din alte cauze decât COVID-19".

Potrivit autorităților spitalului, filamarea este posibil să fi fi fost făcută în timp ce așteptau acordul familiilor pentru a muta cadavrele. Mai mult decât atât, acestea au adăugat că, odată ce corpurile sunt băgate în sacii negri, „nu există șanse ca infecția să se răspândească”.

Aceste clarificări nu au ajutat prea mult la diminuarea terorii pacienților care dormeau lângă acele cadavre, potrivit ndtv.com.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Totuși, aceasta nu este singura dată când cadavrele au fost ținute în locuri total nepotrivite.

Cadavre puse unele peste altele într-un spital din SUA

La Spitalul Sinai-Grace din Detroit, SUA, au fost fotografiate, de către personalul medical, mai multe cadavre, puse unele peste altele.

Fotografiile surprinse arată cadavrele, puse în saci, depozitate în camerele libere ale spitalului și puse apoi unele peste celelalte în încăperi frigorifice, aduse în parcarea spitalului.

Cadrele medicale au dezvăluit că cel puțin o cameră, care era pentru studiu sau odihnă, a fost folosită pentru a depozita cadavrele, deoarece angajații de la morgă nu lucrează noaptea, iar morga era oricum plină.

Cadavre depozitate în camere frigorifice ale cantinelor din Belgia

O problemă asemănătoare a fost și în Belgia. Numărul deceselor provocate de COVID-19 a supraaglomerat morgile din Liege și Auderghem, așa că autoritățile au rechiziționat camioane și camere frigorifice ale unor cantine, pentru a depozita cadavrele acolo.

Citeste si:
Cum poţi programa aceeaşi reclamă cu video, imagini sau texte color
Cum poţi programa aceeaşi...

Pentru depozitarea cadavrelor s-a apelat la un camion frigorific, în care încap 36 de sicrie, iar în Bruxelles, autoritățile au rechiziționat camerele frigorifice ale unor cantine, pentru depozitarea victimelor coronavirusului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.