Miliardarul rus Dmitri Bosov a fost găsit mort în locuința sa, dintr-o suburbie a Moscovei. Autoritățile susțin că ar fi fost vorba despre o sinucidere. Comitetul de anchetă a anunțat pe 7 mai că Bosov, în vârstă de 52 de ani, a murit în seara precedentă din cauza unei răni prin împușcare în cap. Lângă cadavru a fost găsit un pistol.

Bosov a fost un acționar majoritar și președinte al consiliului de administrație al grupului Alltek, care controlează producătorii de cărbune Siberian Antracit, VostokUgol și alte firme.

Potrivit listei miliardarilor, Bosov era al 86-lea cel mai bogat rus, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Agenția de știri RBK a citat cunoștințe ale lui Bosov declarând că afacerile sale au fost în criză de la începutul anului, când a început să mute activele și să concedieze angajații.

La începutul lunii trecute, Bosov l-a demis pe partenerul său din compania de cărbune VostokUgol, Aleksandr Isayev, pentru un presupus abuz asupra poziției sale și delapidare. Isayev a intentat un proces de defăimare, potrivit rferl.org

De asemenea, pe data de 1 mai 2020, s-a raportat că un fost angajat al Genius Fund Group, o firmă de investiții controlată de Bosov, care este activă în afacerile legale cu marijuana din Statele Unite, a intentat un proces civil împotriva lui Bosov în Los Angeles, cerând mai mult de 1 milion de dolari pentru presupusa încălcare a contractului. Reclamantul, Francis Racioppi, este un veteran al Forțelor Speciale ale Armatei SUA.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.