"L-am informat pe presedintele parlamentului ca imi retrag cererea de imunitate. Ulterior, ma voi ocupa de acuzatiile ridicole (...) formulate impotriva mea", a declarat intr-un comunicat prim-ministrul, care a fost acuzat de coruptie in trei cazuri.

"Dar deocamdata nu ii voi lasa pe adversarii mei politici sa se foloseasca de acest lucru pentru a deranja procesul istoric pe care il conduc", a adaugat Netanyahu, aflat in prezent la Washington, unde urmeaza sa fie dezvaluit astazi (la 17.00 GMT) "planul de pace" american pentru Orientul Mijlociu, relateaza Agerpres.

Prim-ministrul israelian considera ca acest proiect este "istoric", desi palestinienii l-au respins deja categoric.

Benjamin Netanyahu a fost acuzat in noiembrie 2019 de coruptie, frauda si abuz de incredere in trei cazuri. La inceputul lunii ianuarie, el a cerut parlamentului (Knesset) sa-i acorde imunitate pana la sfarsitul viitoarelor alegeri legislative din 2 martie, mizand pe victoria sa pentru a se proteja de justitie.

Dar in prezent, el nu dispune de o majoritate de sustinatori in Knesset, iar partidele de opozitie au convins majoritatea parlamentarilor sa examineze cererea sa de imunitate inainte de alegeri.

Deputatii urmau sa se intalneasca marti pentru a decide crearea unei comisii insarcinate cu examinarea cererii sale.

Prim-ministrul isi declara nevinovatia si sustine ca este victima unei "vanatori de vrajitoare" conduse de serviciile ministerului public si mass-media.