Intrebat cu privire la afirmatia facuta de tanara suedeza cu privire la oprirea imediata a investitiilor in combustibili fosili, Mnuchin a raspuns astfel in timpul unei conferinte de presa: "Dupa ce merge si studiaza economia la universitate, se poate intoarce sa ne explice acest lucru".

Administratia Trump si Greta Thunberg s-au contrat inca de marti la Davos, insa intr-un mod mai voalat si fara ca presedintele american si adolescenta suedeza sa se intalneasca in realitate.

Presedintele Donald Trump i-a criticat marti pe "profetii sfarsitului lumii" intr-un discurs la care a asistat si Greta Thunberg.

"Trebuie sa ii respingem pe eternii profeti ai sfarsitului lumii si predictiile lor despre Apocalipsa", a declarat Donald Trump in fata elitei economice si politice globale, reunita in aceasta cocheta statiune de schi din cantonul Grisons din Elvetia, in prima zi a celei de-a 50-a editii a Forumului Economic Mondial (WEF), informeaza Agerpres.

Cu putin timp inainte de a parasi miercuri statiunea de schi, presedintele Statelor Unite a marturisit insa ca i-ar fi placut sa o intalneasca pe tanara activista.

Vizibil neimpresionata, Greta Thunberg si-a repetat avertismentele sale virulente catre elita politica si economica, precizand ca a venit momentul sa se "panicheze", intrucat "casa arde" - asa cum o facuse deja anul trecut la Davos.