Conform posturilor de televiziune CNN si ABC, al-Baghdadi a murit intr-o operatiune a armatei americane in nord-estul Siriei.

CNN a relatat ca sunt in derulare teste care sa confirme oficial moartea liderului gruparii jihadiste responsabile de multiple atentate sangeroase in intreaga lume. Potrivit unui responsabil citat de ABC, el si-ar fi detonat vesta plina cu explozivi pentru a se sinucide.

Doua surse irakiene de securitate au declarat duminica pentru Reuters ca Irakul a fost informat de surse din Siria ca Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis, scrie Agerpres.

"Sursele noastre din Siria au confirmat pentru echipa de agenti de informatii irakieni insarcinata cu urmarirea lui al-Baghdadi ca acesta a fost ucis alaturi de bodyguardul personal la Adlib dupa ce locul in care se ascundea a fost descoperit cand a incercat sa isi scoata familia din Idlib spre granita cu Turcia", a spus una dintre surse.

Solicitat de catre AFP sa comenteze, Pentagonul a refuzat orice declaratie.

Presedintele american Donald Trump va face de la Casa Alba un anunt "foarte important" duminica dimineata, a anuntat sambata seara purtatorul sau de cuvant Hogan Gidley, fara a da alte detalii.

"Tocmai s-a intamplat ceva foarte important", a anuntat pe Twitter presedintele american intr-o postare misterioasa, cu putin timp inaintea acestui comunicat.