Judecatorul spaniol Manuel Garcia Castellon a ordonat vineri inchiderea paginilor de web ale platformei de internet Tsunami Democratic, care a contribuit la chemarea la amplele manifestatii pro-independenta ce au loc in ultimele zile in Catalonia, scrie cotidianul Diario Vasco.

Potrivit unui expert in informatica care a dorit sa i se pastreze anonimatul, platforma ar folosi un server virtual privat instalat in Romania, la Bucuresti.

Regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei se confrunta de luni cu demonstratii uneori violente, in urma condamnarii a 9 lideri separatisti catalani la pedepse importante cu inchisoarea (de la 9 la 13 ani) de catre justitia spaniola, pentru rolul jucat in tentativa de secesiune din 2017, scrie Agerpres.

Ministrul spaniol de interne in exercitiu Fernando Grande-Marlaska a afirmat vineri ca protestatarii violenti din Catalonia risca pedepse cu inchisoarea de pana la 6 ani, conform legislatiei spaniole.

Circa 525.000 de persoane au demonstrat vineri, la Barcelona, conform anuntului facut de politia municipala.

Sambata, politia din regiune, Mossos d'Esquadra, a anuntat ca au fost arestate 54 de persoane si 18 ofiteri ai sai au fost raniti in cursul protestelor de vineri, a transmis dpa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.