Un barbat din Austria care a transportat ilegal din Filipine 88 de reptile vii, printre care 43 de serpi veninosi, a fost retinut de lucratorii vamali pe aeroportul din Viena, a anuntat joi Ministerul de Finante din aceasta tara, citat de agentia DPA.

La sosirea in Viena, duminica, dupa o escala in Doha, bagajul cetateanului de origine austriaca a fost controlat de ofiterii vamali care au constatat ca valiza sa era plina cu animale.

Dupa ce barbatul a recunoscut ca bagajul sau continea serpi veninosi, ofiterii vamali au decis sa transporte valiza inchisa la gradina zoologica Schoenbrunn din Viena unde a fost deschisa de specialisti.

In bagaj au fost gasite cobre Samar, serpi si vipere de mangrove, dar si zeci de soparle-monitor si gecko. Multe dintre animalele mici erau transportate in ciorapi de nailon, scrie Agerpres.

Calatorul a declarat ca intentiona sa vanda reptilele la un targ din Germania. El risca sa fie acuzat de incalcarea legislatiei privind comercializarea speciilor protejate.

Schoenbrunn si o alta gradina zoologica din Austria au decis sa ia in grija animalele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.