Conform aceleiasi surse, cei doi s-ar fi cunoscut in urma cu mai bine de sapte decenii intr-o cafenea.

Intr-un interviu din 2018, Herbert spunea: "Frances lucra intr-o cafenea micuta deschisa in Waynesboro, care se numea White Way Cafe. O tot vedeam intrand si iesind, intrand si iesind si am pus ochii pe ea. Pana la urma mi-am facut curaj si am intrebat-o daca ar iesi cu mine candva la o intalnire." Cei doi au iesit la un film la prima lor intalnire, iar un an mai tarziu el o cerea de sotie.

Conform necrologului dedicat celor doi, Marilyn DeLaigle ar fi petrecut sase ani in Germania cu sotul sau, care a servit in armata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Herbert DeLaigle a fost prezent si in razboaiele din Coreea si Vietnam, pentru ca dupa 22 de ani de activitate militara sa se retraga.

Cuplul a avut impreuna 6 copii, 16 nepoti, 25 de stranepoti si 3 stra-stranepoti.

Se crede ca atunci cand partenerul cuiva moare la scurt timp dupa decesul celui cu care era casatorit, o face pentru ca sufera. Exista o explicate pusa pe seama sindromului "broken heart" (inima franta). Aparent vestea ca ceva ingrozitor s-ar fi intamplat cu cineva drag duce la eliberarea unei cantitati importante de hormoni de stres care "bombardeaza" inima. Socul emotional poate slabi rezistenta inimii, ceva similar cu un infarct.