Laleh Shahravesh, de 55 de ani, din Londra, si fiica ei de 14 ani, Paris, au fost arestate luna trecuta, pe aeroportul din Dubai, unul din Emiratele Arabe Unite, a afirmat grupul Detained in Dubai.

"Va rugam, ajutati-o pe #FreeLaleh sa se intoarca la fiica sa", a cerut Radha Stirling, directoarea grupului, intr-un tweet adresat conducatorului Dubaiului, Seicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum.

"Intreaga familie sufera si este sfasietor ca Paris sa fie separata de mama ei imediat dupa moartea tatalui sau", a precizat Stirling.

Shahravesh voia sa viziteze mormantul fostului sau sot, care a murit recent in Dubai de un atac de cord.

Desi femeia si fiica sa au fost eliberate pe cautiune, iar lui Paris i s-a permis sa se intoarca in Marea Britanie, Laleh, nascuta in Iran, a fost fortata sa ramana in Dubai, a indicat aceasta din urma, intr-o declaratie invocata de Datained in Dubai, scrie Agerpres.

Femeia a declarat ca urmeaza sa apara inca o data in fata instantei joi si se confrunta cu "o amenda pe care nu o va putea plati niciodata plus inchisoare".

Postarea critica a lui Shahravesh de pe Facebook, adresata fostului sau sot in farsi, includea comentariul: "M-ai lasat pentru calul asta".

"Personalul nostru acorda asistenta britanicei si familiei ei ca urmare a detentiei acesteia in Emiratele Arabe Unite. Suntem in contact cu autoritatile din EAU cu privire acest caz", au precizat autoritatile britanice.