Un purtator de cuvant al canalului a declarat joi ca situl arheologic, descoperit in februarie 2018, unde se afla sarcofagul, este situat in afara orasului Minya, la sud de Cairo.

Emisiunea "Expedition Unknown: Egypt Live" va fi difuzata duminica seara (00:00 GMT luni), scrie Agerpres.

Consiliul Suprem al Egiptului pentru Antichitati a refuzat sa comenteze, desi prezenta secretarului general al Consiliului, Mostafa Waziri, este anuntata de Discovery.

Purtatorul de cuvant al Discovery a confirmat ca proiectul a fost creat in colaborare cu Ministerul egiptean al Antichitatilor.

Canalul de televiziune a explicat ca arheologii au descoperit recent in acest sit o retea de galerii care au condus la mai multe camere funerare in care s-ar afla 40 de mumii ale unor nobili egipteni.

In una dintre aceste camere funerare va fi deschis sarcofagul in timpul emisiunii. Discovery a refuzat sa dezvaluie identitatea nobilului egiptean, insa a spus ca o va face in timpul programului.

"Este un spectacol in cele din urma, insa i-ar putea face pe oameni sa iubeasca antichitatile si este o buna ocazie de a promova turismul", a declarat un arheolog egiptean sub rezerva anonimatului.

Dupa revolutia din 2011, instabilitatea politica si atentatele au afectat grav turismul in Egipt. Sectorul a inregistrat o relativa imbunatatire in 2018.