Legenda americana a folk-rock-ului Stevie Nicks, care va implini in luna mai 71 de ani, a devenit prima femeie artist ce a fost consacrata de doua ori de celebrul templu al muzicii pop-rock din Cleveland (Ohio), dupa ce a patruns pentru prima oara in Hall of Fame in calitate de membra a trupei Fleetwood Mac, potrivit Agerpres.

Un concert de gala, in onoarea celor sapte artisti/formatii ce au devenit parte a 'Rock and Roll Hall of Fame', a fost organizat la Barclays Center din New York.


In panteonul muzicii pop-rock nu sunt primiti decat artistii care au scos primul lor album in urma cu cel putin 25 de ani

Concertul a fost deschis de Stevie Nicks care a interpretat piesa 'Stand Back'. Adorata solista a formatiei Fleetwood Mac din anii '70, a inceput o cariera solo din 1981 si a devenit prima femeie primita de doua ori in Hall of Fame, atat ca membra a unei formatii cat si pentru cariera solo.

Vedeta pop Janet Jackson, 52 de ani, a fost primita in panteonul Hall of Fame unde se mai afla fratii sai, Michael Jackson si formatia Jackson 5. Reprezentantii Hall of Fame au refuzat sa-l excluda pe Michael Jackson, in pofida acuzatiilor de pedofilie devenite din ce in ce mai rasunatoare dupa moartea sa, acuzatii dezvaluite pe larg intr-un documentar socant ce a fost lansat recent.

"In seara asta, a sosit sora ta mai mica", i s-a adresat, simbolic, Janet fratelui ei, in fata spectatorilor. Vedeta pop a lansat si un mesaj pentru recunoasterea meritelor si introducerea in Hall of Fame a mai multor femei in 2020.

Introducerea lui Janet Jackson demonstreaza vointa Hall of Fame de a nu se limita strict la muzica rock. Deja mai multi rapperi, artisti folk, reggae, soul si R&B au fost inclusi in ultimii ani.


Janet Jackson a refuzat sa cante cu ocazia evenimentului

Mai multe publicatii americane au comentat ca acest refuz poate fi pus pe seama faptului ca reteaua HBO a retransmis acest concert, aceasi retea care a difuzat documentarul "Surviving Neverland" despre abuzurile sexuale comise de Michael Jackson.

Formatia Radiohead, de asemenea, a ales sa nu cante la eveniment, liderul ei, solistul Thom Yorke, declarand recent ca nu mai este impresionat de astfel de premii si onoruri.