Temele scolare si utilizarea dispozitivelor electronice sunt cauze majore ale somnului inadecvat, se arata in raportul publicat de Societatea chineza de cercetare in domeniul somnului.

Aproape 63% dintre tinerii chinezi cu varste cuprinse intre 6 si 17 de ani dorm mai putin de opt ore pe zi, potrivit studiului. In cazul tinerilor intre 13 si 17 de ani, procentul este mai mare, de 81%.

Raportul se bazeaza pe un sondaj efectuat la sfarsitul anului trecut si in luna ianuarie, realizat in randul a circa 70.000 de copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani din China, Hong Kong, Macao si Taiwan.

Potrivit sursei citate, numarul mare de teme pentru acasa si dispozitivele electronice au fost principalele doua cauze ale somnului inadecvat. 8,4% dintre copii au afirmat ca de luni pana joi sunt ocupati cu rezolvarea temelor dupa ora 23:00, scrie Agerpres.

Mai mult de 41% dintre copiii si adolescentii care dorm prea putin utilizeaza dispozitive electronice, precum computerele si telefoanele mobile, potrivit sondajului, care a constatat de asemenea ca tinerii ai caror parinti folosesc smartphone-uri in fata lor risca sa nu beneficieze de somn suficient.

Alti factori, precum zgomotul si poluarea luminoasa, au contribuit de asemenea la aceasta problema, se arata in raport.