Romania este "din punct de vedere tehnic foarte bine pregatita" pentru misiunea de sase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag.

"Dar cred ca guvernul de la Bucuresti nu a inteles pe deplin ce inseamna sa prezidezi tarile UE", a adaugat el.

"Actiunea prudenta necesita o disponibilitate de a-i asculta pe altii si o dorinta puternica de a pune deoparte propriile preocupari ale cuiva", a afirmat Juncker, precizand ca el are unele indoieli ca situatia se prezinta astfel in cazul Romaniei.

Juncker a spus ca disputa politica interna a Romaniei inseamna ca tara ar putea sa nu para o entitate unita pe scena europeana, scrie Agerpres.

"Un front unit este necesar acasa pentru a promova unitatea Europei in timpul presedintiei Consiliului", a afirmat presedintele Comisiei Europene.

Luna trecuta, presedintele roman Klaus Iohannis a spus ca tara sa nu este gata sa-si asume presedintia prin rotatie a Consiliului UE, reaminteste dpa.

El s-a referit la situatia complicata care a facut ca cel mai puternic politician din Romania, liderul Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, sa nu poata deveni prim-ministru din cauza unei condamnari pentru frauda electorala.

Viorica Dancila, considerata o marioneta a lui Liviu Dragnea, este cea care detine acest post, scrie dpa.

Romania a aderat la UE alaturi de statul vecin Bulgaria in 2007. Ambele tari au ramas sub monitorizarea Bruxellesului din cauza nerespectarii statului de drept si a coruptiei foarte raspandite, noteaza agentia germana de stiri.