Un robot umanoid prezentat drept ''Boris'' de televiziunea rusa intr-un reportaj despre un forum pentru tineri de stiinta si tehnologie, desfasurat in orasul Iaroslav la 200 km nord-est de Moscova, s-a dovedit a fi un barbat costumat, relateaza EFE joi.

"Stiu multa matematica, dar vreau sa invat sa desenez, sa compun muzica", spune ''robotul'' cu voce mecanica, iar apoi este vazut dansand, in timp ce ''reporterul spune: 'Pe robotul Boris l-au invatat sa danseze si nu se descurca rau"'.

Dupa difuzarea marti a reportajului, pe retelele de socializare au fost postate fotografii in care Boris apare alaturi de elevi si se vede clar ca ''robotul'' este de fapt un barbat costumat, scrie Agerpres.

Costumul, care se comercializeaza sub numele de Robot Aliosha, cantareste 10 kilograme, este prevazut cu un microfon, un dispozitiv care distorsioneaza vocea, megafon si set de lumini si are pretul de 250.000 de ruble, aproape 3.700 de dolari, potrivit fabricantului, Show Roboty.

"Eram convins ca prin analogie cu Mos Craciun toti vor intelege perfect ca este vorba de un animator costumat"
, a declarat ziaristul Arseni Kondratiev, autorul reportajului.

Postul de televiziune Vesti a admis "licenta artistica" folosita de nefericitul ziarist, care a deplans impactul avut pe retelele de socializare pe care l-a considerat "absurd".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.