"Permiterea imigratiei in Europa este o rusine. Cred ca a schimbat caracterul Europei si daca nu luati rapid masuri nimic nu va mai fi la fel ca inainte, si nu spun acest lucru intr-un sens pozitiv", a declarat Trump.

"A permite ca milioane si milioane de oameni sa vina in Europa este foarte, foarte trist. Cred ca va pierdeti cultura", a continuat el.

"Toata aceasta imigratie a schimbat deja realmente caracterul Europei. Vorbesc ca cineva din afara, dar cineva care iubeste Europa", a adaugat Trump, conform inregistrarii audio publicate de tabloidul britanic.


El a mentionat in context ca tatal sau era de origine germana, iar mama sa provenea din Scotia.

Presedintele american - care efectueaza o vizita in Marea Britanie - l-a criticat si pe primarul Londrei, Sadiq Khan, la randul sau un critic al liderului american, scrie Agerpres.

"Aveti un primar care a facut o treaba groaznica. Uitati-va la terorismul care are loc", a spus Trump. "Cred ca a facut treaba foarte proasta cu terorismul, cu criminalitatea", a afirmat presedintele american, care l-a acuzat totodata pe primar de lipsa de ospitalitate si a criticat protestele impotriva sa din capitala britanica.

"Nu am niciun motiv sa ma duc la Londra. Imi placea Londra ca oras... Cred ca primarul vostru a facut o treaba foarte proasta. De ce sa ma duc daca nu ma simt binevenit" - a comentat Trump, grabindu-se sa precizeze: "Cand spun asta ma refer la guvern, pentru ca populatia Marii Britanii este de acord cu mine".