O alerta rosie a fost emisa in Hawaii, existand riscul iminent al unei explozii de proportii a vulcanului Kilauea.

Decizia de a emite alerta rosie a fost luata in dimineata zilei de miercuri, din cauza fumului tot mai dens care se ridica pana la aproape 4.000 m altitudine, generand devierea curselor aeriene.

Incepand cu data de 3 mai, vulcanul a inceput sa erupa, iar de atunci au aparut peste 20 de fisuri de mari dimensiuni, din care tasnesc lava si vapori toxici. In consecinta, 40 de case au ars complet, mii de oameni fiind pana la acest moment evacuati.

Geologii americani au atentionat inca de saptamana trecuta ca vulcanul ar putea arunca pietre si praf pe o raza de mai multi kilometri si ar putea acoperi cu cenusa orasele din zona, potrivit Digi24.

In urma cu aproape doua saptamani, un cutremur de 6,9 pe scara Richter s-a inregistrat in zona vulcanului Kilauea din Hawaii, care a erupesese cu cateva zile inainte, 1.700 de persoane fiind evacuate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.