Statele Unite nu trebuie sa "provoace in mod deliberat" Coreea de Nord desfasurand active strategice in Coreea de Sud si ridicand aspecte legate de drepturile omului, a transmis agentia nord-coreeana de presa KCNA, citand un purtator de cuvant al Ministerului de Externe. Acesta a insistat ca Washingtonul nu trebuie sa interpreteze in mod gresit "intentia iubitoare de pace" a Coreei de Nord drept un semn de slabiciune si sa continue presiunile si amenintarile militare.

Presedintele american Donald Trump, care si-a imblanzit retorica fata de Phenian in perspectiva apropiatei sale intalniri cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a afirmat ca va mentine sanctiunile si presiunile asupra Coreei de Nord si nu va "repeta greselile administratiilor precedente", subliniind ca atitudinea sa dura a dus la recentele progrese, scrie Agerpres.

La summitul lor istoric din 27 aprilie, Kim Jong Un si presedintele sud-coreean Moon Jae In au promis "denuclearizarea completa" a Peninsulei coreene, fara a evoca insa niciun pas concret in acest sens.

Moon Jae In a declarat ca Trump merita Premiul Nobel pentru pace pentru eforturile sale de a pune capat impasului cu Coreea de Nord, noteaza Reuters.