Pentru adoptarea unei rezolutii a Consiliului sunt necesare noua voturi din cele 15 si trebuie sa nu existe niciun veto din partea unuia din cei cinci membri permanenti - SUA, Rusia, China, Regatul Unit si Franta.

In cursul reuniunii, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, si-a exprimat ingrijorarea fata de operatiunea militara occidentala impotriva Siriei si a cerut respectarea Cartei Natiunilor Unite, transmite Xinhua. El a insistat ca toate statele membre ale ONU sa dea dovada de retinere in actualul context periculos si sa evite orice actiuni care ar putea provoca o escaladare si aduce mai multe suferinte poporului sirian, scrie Agerpres.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, care a discutat telefonic sambata cu omologul sau american, Donald Trump, si cu premierul britanic, Theresa May si-a exprimat satisfactia privind "excelenta coordonare" a fortelor franceze, britanice si americane pentru loviturile din Siria. Ulterior, presedintia franceza a apreciat intr-un comunicat citat de AFP ca "acum Consiliul de Securitate al ONU trebuie sa reia initiativa privind problemele politice, chimice si umanitare din Siria, pentru a asigura protectia populatiei civile si pentru ca tara sa isi redobandeasca in sfarsit pacea".

Franta urmeaza sa depuna la ONU un alt proiect de rezolutie privind Siria.