"Suntem increzatori ca am afectat serios programul de armament chimic al Siriei. Suntem pregatiti sa mentinem aceasta presiune, daca regimul sirian este suficient de nebun sa ne testeze vointa", a declarat Nikki Haley.

"Daca regimul sirian foloseste din nou acest gaz otravitor, Statele Unite sunt pregatite sa loveasca din nou", a afirmat ambasadoarea.

Reuniunea a fost convocata la cererea Rusiei, dupa loviturile aeriene intreprinse de SUA, Franta si Marea Britanie in cursul noptii impotriva regimului din Siria.

Rusia a propus un proiect de rezolutie in care exprima o "mare ingrijorare" si cere condamnarea "agresiunii impotriva Republicii Arabe Siriene de catre SUA si aliatii lor cu incalcarea dreptului international si a Cartei ONU", scrie Agerpres.

"Agresiunile dumneavoastra agraveaza situatia umanitara" in Siria, a denuntat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, in cadrul reuniunii. "Nu ati iesit din neocolonialism", a adaugat el, sustinand ca cele trei state occidentale au "calcat in picioare Carta ONU".

Proiectul de rezolutie, formulat in cinci paragrafe, denunta faptul ca interventia militara occidentala a avut loc in timp ce o misiune a Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) se afla in Siria pentru a culege elemente despre presupusul atac chimic din 7 aprilie de la Douma.

In deschiderea reuniunii, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, le-a adresat un apel membrilor Consiliului sa 'actioneze in acord cu Carta Natiunilor Unite si in cadrul dreptului international' atunci cand in cauza sunt "pacea si securitatea".