In jur de 1,6 milioane de femei si 400.000 de barbati au fost molestati cand inca nu implinisera 18 ani, iar 43% dintre fetele si 63% dintre baietii victime ale unor astfel de agresiuni au pastrat tacerea despre ele.

De cele mai multe ori, victimele nu isi cunosteau agresorul, dar, in 15% din cazuri, fetele au fost abuzate de o ruda, iar baietii, in 4,2% din situatii, de un preot sau de o calugarita.

Potrivit ISTAT, 8,8 milioane de femei din Italia au fost victimele unei agresiuni sexuale in timpul vietii, iar 3,1 milioane in ultimii trei ani.

Institutul semnaleaza insa ca numarul cazurilor este 'in scadere marcanta' fata de ancheta similara anterioara, intreprinsa in 2008-2009, procentul femeilor victime coborand de la 18,7% la 12,8%.

Cu aceasta ocazie, ISTAT a publicat pentru prima oara date referitoare la hartuirea sexuala asupra barbatilor: 3,8 milioane dintre acestia declara ca au fost victime ale hartuirii in decursul vietii, iar 1,3 milioane in ultimii trei ani.

Potrivit ISTAT, datele provin dintr-o ancheta anonima intreprinsa din cinci in cinci ani pe un esantion reprezentativ de cetateni italieni.

Sursa: Agerpres.